Лунният календар на градинаря за май 2020 г.

Лунният календар на градинаря за май 2020 г. е много полезен помощник при планиране на пролетна работа. Изпълнявайки неговите препоръки, за градинарите е много по-лесно да се грижат за посевите, да извършват всички агротехнически мерки навреме. Съставянето на календара се основава на знанията на младата наука за биодинамика, която изучава естествените ритми на организмите. Лунният календар излиза всяка година, така че няма да е трудно да се вземе решение за работата през май 2020 г. Изданието взема предвид не само вековния опит на фермерите, но и съвременните научни знания за влиянието на лунните фази върху развитието на растенията.

Фази на луната през май 2020 г.

За да разберете ефекта на Луната върху градинските култури, трябва да знаете някои основи. Растенията се развиват в различен ритъм в зависимост от зодиакалния знак, в който се намира Светилото. Дните на пълнолуние, новолуние, а също и затъмнения бяха отбелязани като неуспешни за градински дейности. Между другото, затъмненията се вземат предвид не само лунни, но и слънчеви. Това са значителни дни, в които лъчевата луна се променя, така че растенията са принудени да се възстановят. Много енергия се изразходва за преструктуриране на ритмите и темпът на растеж намалява. Ако извършвате обичайните процедури в наши дни - сеитба, засаждане на разсад или пресаждане, тогава растенията изпитват двойно натоварване.

От момента на началото на „новата“ луна до противоположната фаза, пълнолунието, има приток на течности на земята или привличане на вода нагоре. При растенията се наблюдава поток на сок от корени към надземни части. Когато луната е пълна, културите имат най-големия прилив на енергия. Те показват добра устойчивост на всякакви неблагоприятни ефекти, имат най-голям запас от хранителни вещества във всички вегетативни органи. Следователно максималният добив от надземните плодове се премахва в дните на самото пълнолуние и още един ден по-късно.

Следващият етап демонстрира обратното движение на течността - отгоре надолу. Най-голямото натрупване на жизнената енергия на растението пада върху кореновата система. Следователно всякакви действия, засягащи корените, са крайно нежелани. Градинарите избягват засаждането или презасаждането на култури в наши дни. Повишена е чувствителността на корените, те не могат да издържат дори на най-малките повреди. На този ден трябва да се въздържате от събития за кацане.

 

Таблица на благоприятни и неблагоприятни дни

Лунният календар за сеитба за май е отличен инструмент за фермерите. Работа на сайта има всеки ден. Следователно, познаването на благоприятни дни според лунния календар дава възможност не само да се спести ценно време, но и да се борави компетентно с растенията. Информираността за неблагоприятните дни помага да се предпазят градинските култури от ненужни сътресения, а градинарят от непредвидени загуби. По време на един цикъл Луната преминава от един знак на зодиака към друг. Някои от тях инхибират процесите в растенията, докато други ги активират. Най-неблагоприятни през май 2020 г. са дните на пълнолуние и новолуние. Препоръките на лунния календар за сеитба за май 2020 г. трябва да бъдат третирани без фанатизъм. Разбира се, не трябва да мислите, че в наши дни нищо не може да се направи. Просто трябва да ограничите активността си, трябва да се обърне специално внимание през първите 12 часа след събитието. В допълнение към тези дати, 12 и 26 май, а именно дните от края на първото и третото тримесечие, са неблагоприятни според лунния календар.

Също така, лунната календарна таблица за май 2020 г. съдържа инструкции за благоприятни дни за градинари и фермери на камиони. Можете да извършвате всякаква работа, без да се страхувате да навредите на растенията на 9 май, 14 май, 24 май и 29 май.

Лунният календар за кацане за май 2020 г.

Освен това ще бъде представено кои процедури се препоръчват да се извършват в определени дни на май и кои е по-добре да откажете. В природата има невероятна връзка между всички събития. Наблюдавайки влиянието на планетите или съзвездията върху развитието на растенията, можете да групирате препоръки за градинарите. В зависимост от това в кой знак на зодиака е луната, можете да извършвате определени работи:

 1. Овенът не съветва да назначава насаждения в дните им, но работата с възрастни растения ще бъде плодотворна.
 2. Телецът благоприятства засаждането на овощни дървета, храсти, както и луковични култури.
 3. Близнаците създават благоприятен фон за борба с вредителите, засаждане на бобови растения.
 4. Ракът съветва да не започвате събирането на реколтата, но това е много благоприятно за всяко засаждане или грижа за растенията.
 5. Лъвът позволява плевене и разрохкване, но съветва да се отложат други процедури.
 6. Девата си сътрудничи с Лъв, въвежда същите ограничения.
 7. Везните са най-благоприятният знак за фермерите. Можете да извършите засаждане, почистване.
 8. Скорпионът предлага повече за планиране на събирането на реколтата, отколкото за засаждането.
 9. Козирогът е добър за работа с корени и бобови растения.
 10. Водолей напълно забранява засаждането на всякакви култури.
 11. Рибите нямат право да пресаждат и засаждат растения в дните си.

Това е основната стойност на календара. Това дава възможност да се планира предварително целият обхват на работата за един месец, като се вземе предвид влиянието на Луната. Добре обмисленият график ще ви избави от непредвидени ситуации.

Лунният календар за май 2020 г. за градинари

Основната пролетна работа за градинарите е засаждане, пресаждане, подрязване и обработка на растения. За да планирате правилно всяко действие, трябва да се вслушате в препоръките на лунния календар на градинаря за май.

 

Информацията се възприема по-ясно в таблицата, съставена според лунния календар:

 

Зодия, че Луната е в

Разрешена работа

 

Риба

Разрешено е да се засаждат грозде, ягоди, малини, къпини, ягодоплодни храсти, да се премахват мустаците от ягодите и да се засаждат дървета.

Не се препоръчва да се подрязват и обработват култури с лекарства.

 

Овен

Може да се третира срещу вредители и болести, изрязва растежа.

Не поливайте, не хранете, не режете градински култури.

 

Новолуние

Препоръчително е да отложите работата по градинарството.

 

Близнаци

Санитарната резитба, присаждането на растения и засаждането на ягоди ще се справят без никакви проблеми. Това са процедурите, които градинарят може да направи без ограничения.

 

Рак

Пресаждането и засаждането на дървета или храсти ще бъде успешно. Можете да направите минерална превръзка, да поливате градината.

Пестицидите обаче не могат да се използват за третиране.

 

лъв

Не се препоръчва трансплантация, хранене, вода.

 

зодия Дева

Добри дни за засаждане на шипки, грозде, овощни дървета. Храстите лесно се размножават чрез наслояване или резници.

Подрязването не се препоръчва.

 

Везни

Вкореняване на ягоди и ягодови мустаци, наслояване на храсти.

Не трябва да се третира от болести и вредители, присаждане или резитба.

 

Скорпион

В тези дни трябва да се засаждат овощни дървета, храсти, да се присаждат, вкоренени ягодови мустаци, да се размножават храсти чрез наслояване, зелени резници.

Не подрязвайте и не прищипвайте растенията.

 

Пълнолуние

Ден на почивка за градинаря

 

Стрелец

Можете да назначите засаждане на грозде, вкореняване на резници, плевене на градински парцел.

Не поливайте и не подрязвайте растенията си.

 

Козирог

Благоприятно време за засаждане, санитарна резитба или присаждане.

Не е препоръчително да се нарушават корените.

 

Водолей

Най-оптималните действия са резитба, изрязване на храсти, изрязване на свръхрастеж.

Градината не се нуждае от поливане и хранене.

 

телец

Засаждането, борбата с вредителите и болестите, размножаването на растенията чрез наслояване, вкореняването на ягодовите мустаци ще бъдат успешни.

Нежелателно е да се извършва разхлабване в кореновата зона.

Дни благоприятни за почивка

Сред дните на май 2020 г. такива дни са дните на новолунието и пълнолунието, а именно 5-ти и 19-ти. Градинарите трябва да знаят, че не трябва да безпокоят растенията един ден преди и един ден след новолунието. През този период те все още са отслабени и не понасят никаква намеса в жизнената дейност. Почивката при пълнолуние продължава един ден.

Заключение

Лунният календар на градинаря за май 2020 г. е не просто полезен, а необходим помощник за планиране на работата. Имайки предвид препоръките му, е много лесно да се избегнат много неприятности. Ако извършвате дейности в благоприятни дни, растенията ги понасят лесно, реагират добре на всяко действие на градинаря.

Дайте обратна връзка

Градина

Цветя

Строителство