Лунният календар за кацане за юли 2019 г.

Еньовден е горещ сезон за градинари и градинари. В лехите, дърветата и храстите реколтата узрява напълно. За да го запазят, растенията се нуждаят от добри грижи и защита от болести и вредители. Какви събития и в кой период от време е по-добре да се извърши, ще покаже лунният календар на сеитбата на градинаря за юли 2019 г.

Фази на луната през юли

Както знаете, лунният цикъл отнема 28 дни. През това време естественият спътник прави една пълна революция около Земята, преминавайки през всички зодиакални съзвездия през това време. Лунният цикъл започва с новолуние, по това време сателитният диск е напълно в сянка. Постепенно осветяването му се увеличава, тази фаза се нарича растяща луна. И накрая, когато лунният диск е напълно осветен, започва фазата на пълнолунието. От този момент луната започва да намалява, докато осветеността на луната отново не стане минимална.

През юли 2019 г. фазите на Луната се разпределят, както следва:

Благоприятни и неблагоприятни дни през юли 2019г

Има няколко дни, неблагоприятни за лунния календар за производството на каквато и да е работа в градината през юли 2019 г. Това са 1, 2, 3 и 17 юли, периодът на новолунието и денят на пълнолунието. Всички други дати в различна степен се считат за относително благоприятни или неутрални според лунния календар за различни градинарски дейности.

Традиционно най-доброто време за работа с надземната част на растенията е периодът на нарастваща луна. По това време те извършват дейности, свързани с обработката на короната на овощните дървета и храсти, а също така работят с култури, чиято реколта узрява над земята: краставици, тиквички, домати и др.

На намаляващата луна силата на растенията е концентрирана в подземната им част, поради което в такъв момент те работят с кореноплодни растения и всичко, което узрява под земята.

Списък на дните през юли, подходящи за градинарство и градинарство

Таблицата по-долу показва дните от юли 2019 г., които са най-подходящи за лунния календар за сеитба за извършване на определени градински работи:

Наименование на произведенията

Благоприятни дни

Оран, разрохкване, обработка на почвата, подреждане на лехи

11-12, 15-16, 23-25

Прибиране на плевели, изтъняване на насажденията от кореноплодни култури

9-12, 23-25

Засаждане в земята, пресаждане, бране на разсад

8-10, 12-14, 22-24

Подхранване с органични вещества, внасяне на минерални торове

8-10, 13-15, 23-26

Събиране на семена за съхранение

9-12

Третиране на посеви и насаждения от вредители и болести

10-13, 15, 20-24

Санитарна резитба

9-16, 22-27

Лунният календар за кацане за юли 2019 г.

Юли е върхът на лятото. По това време работата по засаждането обикновено не се извършва. По това време обаче някои градинарски култури могат да бъдат засадени.

Най-подходящият период за засаждане според лунния сеитбен календар за юли 2019 г. са следните дати:

датата

Препоръчва се за засаждане

6, 7, 12, 15, 20-22, 25-26

Пресни билки. Това са салата, магданоз, копър, кимион и др.

6, 7, 20-22, 25-26

Тези дни са благоприятни за засаждане на ранно узряващи кореноплодни растения: репички, дайкон, черна и зелена ряпа, както и моркови.

6, 20-22, 25-26

Можете да засадите лук върху зеленчуци

8-10, 15-16, 20-22, 25-26, 30-31

Точното време за засаждане на картофи

11-12, 20-22

Тези дни са добри за засаждане на домати.

Важно! Лунният календар за юли 2019 г. препоръчва на производителите на цветя да изберат 6, 7, 11-16, 27-29 юли за засаждане на едногодишни цветя и 6, 7, 11, 12, 15, 16, 25, 26 - за трайни насаждения.

Лунният календар на градинаря за юли 2019 г.

Лунният календар на градинаря за юли 2019 г. е показан в таблицата по-долу:

Дни от месеца

Лунна фаза

Зодиакалното съзвездие, в което се намира луната, нейното плодородие

Препоръчителна работа в градината.

1, 2, 3

Новолуние

Ракът е плодородно съзвездие

Работа в градината не се извършва

4, 5

Восъчен полумесец

Лъвът е безплоден знак

Можете да изкопаете и разхлабите леглата. За засаждане се препоръчват нетрайни зеленчуци. Реколтата, събрана на тези дати, може да се съхранява и замразява. Домашното консервиране и винопроизводството ще бъдат успешни.

6, 7

-//-

Девата е знак за слаба плодовитост

Периодът е благоприятен за поливане и корениране. Можете да направите прищипване на домати, образуване на мигли на катерещи се растения. Добро време за събиране на ранни картофи и чесън.

8,9,10

-//-

Везните са доста плодороден знак

Подходящо време за засяване на горчица като сидерат, зеленина в саксии за зимно форсиране, аспержи, спанак. Можете да засадите картофи за втората реколта, да внесете минерални торове и да произведете ограничено поливане.

11, 12

-//-

Скорпионът е много плодородно съзвездие

Подходящо време за работа с леглата, можете да разхлабите, да се сгушите, да приложите превръзка. Засяването на зеленина в саксии за зимна употреба ще бъде успешно; в открити хребети можете да засадите разсад от пекинско зеле и карфиол. Отлично време за приготвяне на лечебни растения за бъдеща употреба, за приготвяне на тинктури.

13, 14

-//-

Козирогът е плодороден знак

Препоръчително е да плевите лехите и да разреждате насажденията, да засаждате краставици за семена и да засаждате многогодишен лук. Събраните през този период семена ще имат добра консервация и висока кълняемост. Можете да прибирате ранни картофи, да третирате култури от вредители. Благоприятно време за домашно консервиране.

15, 16

-//-

Козирог - съзвездие от средна плодовитост

Лунният календар съветва по това време да засаждате краставици в оранжерия, лук на перо, да презасявате зеленчуци, картофи за втора реколта. Коренните и листните минерални превръзки ще имат добър ефект. Благоприятно време за обработка на плодове и тяхното консервиране.

17

Пълнолуние

-//-

Работата в градината не трябва да се извършва, растенията трябва да останат в покой.

18, 19

Намаляваща луна

Водолей е безплоден знак

Възможно е да се извършват всички видове работа с почвата: плевене, разрохкване, оросяване. Благоприятно време за прибиране на реколтата от лук.

20, 21, 22

-//-

Риби е доста плодородно съзвездие

Подходящ период за засаждане на разсад от краставици и домати в оранжерии, Пекин и карфиол. Можете също така да засадите зеленчуци и картофи, както и да наторите с органични торове.

23, 24

-//-

Овенът е безплоден знак

Можете да се занимавате с хелиране, разрохкване на почвата, плевене, премахване на излишните издънки. Контролът на вредителите ще даде добър резултат.

25, 26

-//-

Телецът е плодородно съзвездие

Добър момент за засаждане на кореноплодни растения, зелени семена за отглеждане на перваза на прозореца. Можете да се включите в въвеждането на органични торове, компостиране на растителни остатъци. Добър резултат ще донесе консервиране у дома, събиране на лечебни корени.

27, 28, 29

-//-

Близнаци са неутрален знак

Подходящото време за плевене, разрохкване и насипване. Можете да съберете лук, чесън, ранни картофи, а също и да третирате култури от вредители и болести.

30, 31

-//-

Ракът е най-плодородният знак

Успешна сеитба на кореноплодни култури, които не са предназначени за дългосрочно съхранение. Добър резултат ще даде поливането и подхранването с органични вещества. Според лунния календар това е много благоприятно време за винопроизводство, изстискване на сокове и мокрене на ябълки.

Лунният календар на градинаря за юли 2019 г.

Лунният календар на градинаря за юли 2019 г. е представен по-долу под формата на таблица:

Дни от месеца

Лунна фаза

Препоръчителна работа в градината

По това време не се препоръчва да се прави в градината

1, 2, 3

Новолуние

Градински работи не се извършват.

4, 5

Восъчен полумесец

Можете да работите с мустаците на градински ягоди: нарязани, вкореняване. Добре е през този период да се събират овощни дървета. Точното време за санитарна резитба.

Не трябва да работите с разсад: изрязвате, поливате, пресаждате, прилагате горна превръзка.

6, 7

-//-

Можете да опитате да съкратите годишния прираст на овощните дървета. И можете да продължите да работите с градински ягоди.

През този период лунният календар не препоръчва накисването на семената.

8, 9, 10

-//-

Можете да изкопаете и да оформите лехи за ягоди, да отрежете ненужните мустаци. Можете да засадите разсад от овощни дървета и храсти от контейнери на открито, коренови резници.

Нежелателно е да се третира градината с пестициди или други пестициди.

11, 12

-//-

Точният момент да косите тревата си.

Подрязването и пресаждането на дървета и храсти е противопоказано.

13, 14

-//-

Препоръчително е да започнете работа за премахване на излишния растеж на корени, можете да се справите с лечението на градината от вредители и болести.

Силно не се препоръчва резитба, поливането на дървета и храсти няма да доведе до желания резултат.

15, 16

-//-

Можете да изрежете узряващите издънки на малини, да работите с ягодови мустаци.

Извършвайте всякаква работа в кореновата зона на дървета и храсти, тъй като през този период корените са много уязвими.

17

Пълнолуние

Трябва да се въздържате от всякаква работа в градината.

18, 19

Намаляваща луна

Препоръчително е да се засява тревна трева, да се косят плевели. Смущаващият растеж на корените може да бъде премахнат.

Препоръчително е да откажете всяко кацане и трансфер. Поливането и храненето няма да дадат положителен резултат.

20, 21, 22

-//-

Можете да се справите с прибирането на плодове и плодове за сушене или замразяване. Това е подходящ момент за засаждане на разсад от контейнери.

Според лунния календар по това време всяка резитба е противопоказана. Лечението на заболявания няма да даде желания резултат.

23, 24

-//-

Можете да направите санитарна резитба, както и да премахнете излишния растеж.

Не си струва резитба, те няма да имат желания ефект от поливане и хранене.

25, 26

-//-

Можете да отрежете декоративни храсти, да оформите короната. Пръскането на градината от вредители от насекоми ще даде добър резултат.

По това време е необходимо да се спре цялата работа в кореновата зона на овощните дървета и храсти.

27, 28, 29

-//-

Можете да се ангажирате с прищипване на издънките през текущата година, изрязване на коренови издънки. Можете да косите тревна трева.

В съответствие с лунния календар, по това време е нежелателно да се хранят храстите, както и да се извършва обилно поливане.

30, 31

-//-

Можете да засадите мустаци с ягоди на постоянно място. Добър резултат ще даде храненето с течни органични вещества. Можете да подготвите дупки за засаждане на разсад, който ще бъде засаден през есента.

Не се препоръчва обработката на градината с пестициди.

Дни благоприятни за почивка

В лунния календар на градинаря и градинаря за юли 2019 г. няма толкова много дни, които са подходящи за релаксация. Определено си заслужава почивка в дните на новолунието и пълнолунието, това са 1, 2, 3 и 17 юли.

Малко видео за лунния календар на градинаря и градинаря за юли 2019:

Важно! В допълнение към дните, препоръчани от лунния календар, трябва да почивате, когато метеорологичните условия не ви позволяват да завършите желаното събитие. Например, дори ако денят според лунния календар е подходящ за обработка на градината с пестициди, не трябва да го правите под дъжда, тъй като ефективността на такава работа ще бъде близка до нулата.

Заключение

Лунният календар за засяване на градинаря за юли 2019 г. ще помогне на градинаря или градинаря да избере подходящото време за това или онова събитие за грижа за парцел в задния двор. Не бива обаче да разчитате на лунния календар като най-голямата истина. Това е просто допълнение към масива от информация, който един истински агроном трябва да знае, за да получава отлични реколти от година на година.

Дайте обратна връзка

Градина

Цветя

Строителство